Despre adevărata ROMÂNIE MARE

Disting mai multe tipuri de Românii:

–          România oficială

–          România etno-geografică

–          România spirituală

Acestea trei niciodată nu au fost încadrate într-o Românie. Nu avem o perioadă în istoria noastră cînd acestea trei să fie una, deci nu putem vorbi despre o Românie Mare care înseamnă o Românie oficial recunoscută în limitele spaţiului etno-geografic şi în care sistemul spiritual primordial să fie cel ortodox. Putem spune că România din 1918 este una Mare? Ar fi o trădare a românilor care trăiesc pe teritorii vechi româneşti dar care nu au intrat în componenţa regatului românesc oficial din 1918. Nu putem afirma o Românie Mare la 1918 pentru că astfel ne dezicem de pămînturile strămoşilor noştri. Atunci se pune întrebarea dacă „făuritorii Unirii nu au ştiut ce fac cînd au proclamat aşa-zisa Românie Mare?”. A cui interese au fost luate în calcul, ale neamului românesc sau ale elitelor din acea vreme?

România oficială

Cea mai mică ca teritoriu dar şi cea mai ciopărţită este România oficială apărută în 1859 prin dubla alegere a lui A.I.Cuza ca domnitor în Moldova şi Muntenia. Desigur că nu trebuie să uităm despre tentativa lui Mihai Viteazu, mult mai mare, mult mai complexă şi mult mai aproape de îndeplinirea acestor 3 puncte necesare şi obligatorii pentru o Românie cu adevărat Mare. Acest mare voievod a vrut o Românie oficială şi recunoscută nu doar în hotarele Principatelor ci într-o cît mai mare porţiune din România etno-geografică. Această dorinţă cu adevărat românească a atras cu sine şi complotul european! împotriva ortodoxului Mihai Viteazu.

România oficială este o Românie care are nevoie stringentă de România spirituală pentru a supraveţui acestor vremuri de interacţiune agresivă cu Occidentul. România oficială este România care a benificiat de resursele politice, sociale şi economice în urma jertvei României spirituale ca apoi să uite de cea din urmă ca o haină veche şi neîncăpătoare pentru noile aspiraţii liberale şi moderne. România oficială are o mare nevoie de o nouă jertfă a României spirituale spre a se întoarce în făgaşul tradiţionalului, însă ruptura benevol impusă şi unilaterală a României oficiale de cea spirituală s-a dovedit a fi gravă. Datoria României oficiale este să protejeze această Românie spirituală care e mai mult decît graniţile ei. România spirituală este acele puncte în care este concentrat tradiţionalismul şi autenticitatea spiritului românesc. Aceste puncte sunt mai mult în afara hotarelor oficiale şi reprezintă teritoriile din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi fosta republică socialistă Moldova (fals-numita „Basarabia”). România oficială trebuie să ajute pe români şi pe armâni să supraveţuiască agresiunii statelor oficiale şi să încerce, spre binele său, o apropiere de spiritualitatea ce îi este oferită de aceştia.

România etno-geografică

România etno-geografică este totalitatea teritoriilor istorice ale neamului românesc care au servit drept baştină de aproape 2 milenii românismului. Această Românie este nu doar teritoriile unde astăzi se mai găsesc români ci toate pămînturile unde românii au statornicit chiar dacă au fost exterminaţi de pe acele teritorii (anume că exterminare se numeşte ruperea unui neam de pe teritoriul său). România etno-geografică se află în relaţie directă cu România spirituală deoarece pierderea celei din urmă a produs în mintea României oficiale o ruptură cu adevărul istoric reprezentat de România etno-geografică. Spiritualitatea românească are frumoasa capacitate de a ne ţine în relaţie cu România etno-geografică.

România spirituală

România oficială nu poate ajunge la România etno-geografică decît prin România spirituală. Aceasta este legătura românului cu propria esenţă, cu propria existenţă, cu rostul vieţii lui. Românul nu se poate percepe pe sine decît prin România spirituală. România spirituală este aceea care face România Mare o „patrie”, adică o entitate a românilor care au fost, a românilor care sunt şi a românilor care poate vor fi, luaţi împreună. Prin urmare, POPORUL ROMÂNESC este România. Ca România să fie acea pe care ne-o dorim, poporul românesc trebuie să fie Spiritual neapărat. Doar astfel putem vorbi de „patrie”. România spirituală, cum spuneam şi mai sus, are sacra misiune de a salva România oficială şi prin urmare România etno-geografică. România spirituală, acea concentraţie de „ţărani” frumoşi la suflet a căror mod de viaţă poate fi un MODEL, a căror gîndire poate deveni o revenire la MENTALITATEA COLECTIVĂ milenară a românilor. În mare parte, cum am mai spus, se află în afara României oficiale. Nu e nici un mister în acest fapt ci pur şi simplu secole de politică agresivă asupra acesteia a întărit şi a conservat SPIRITUALITATEA AUTENTICĂ românească. Dacă această agresivitate a distrus România etno-geografică atunci aceeaşi agresivitate a făcut ca România spirituală să se conserveze. De fapt, România spirituală nu este altceva decît România etno-geografică redusă la minimul de putere de rezistenţă a spiritualităţii româneşti aflate, chiar dacă mai puţin ca în România oficială, în continuă decădere. De aceea, România oficială are obligaţia să ajute România spirituală prin resursele care le deţine şi pentru care s-a jertfit România spirituală. Prin resurse politice, sociale, economice, trebuie ajutată părticica de spiritualitate din afara graniţelor României oficiale.

Doar atunci cînd visul românilor Mihai Viteazu, Petru Rareş, Mihai Eminescu va deveni şi visul nostru, atunci România va fi MARE!!!

Reclame

7 responses to “Despre adevărata ROMÂNIE MARE

  1. Pingback: Încotro mergem? « Intolerant

  2. exista Romania securistilor imbogatiti.Romania saracilor saraciti. Romania despartita de Prut.Romania destramata in UE.Romania din cadrul ex-Jugoslavia,persecutata de autoritatiile sarbe. Romania persecutata in Occident,exploatata prin munca fizica.Romania traficata in bordeluri.Romania vanduta FMI.Romania lui Basescu si gasca lui,separata de mai vechii imbogatiti de ieri din Top 300.

    Romania securistilor invinsi de Securitate. Romania nostalgicilor PCR-isti,fosti activisti,care au ramas cu pensia la 4 milioane de lei. Romania refugiata in USA si in Occident pe vremea lui Ceasca,care a uitat de Romania.Romania care nu mai are identitate,si care vrea independeta,dar nu stie cum. Romania care nu mai are cu cine vota.Romania care are 15 CUIBURI si organizatii LEGIONARE separate care se cearta intre ele! In aceste 15 cuiburi sunt si cele din Basarabia,care tot Romania se chiama!

  3. Pingback: Blog "Noua Dreaptă"

  4. ce vrei sa spui prin „fals-numita „Basarabia””? ce nu-ti place in denumirea „Basarabia”?

  5. Pingback: Blog "Noua Dreaptă" » Încotro mergem?

  6. Pingback: Încotro mergem? | Oleg Burcă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s