Lupta sistemelor – partea III

Lupta sistemelor – partea I şi partea II

Cum să distrugi un popor?

motto: „Orice are bun convinge-l că e rău; orice are rău convinge-l că e virtute”

I. Primul pas este să definim noţiunea de „popor”. Un popor este o entitate formată dintr-un etnos sau mai multe, care sunt unite, în primul rînd, prin caracterestici de ordin spiritual şi cultural.  Deci putem spune că poporul este o entitate spiritual-culturală (Civilizaţia este o entitate strict spirituală). Procesele ce au loc în cadrul unui popor sunt mult mai complicate de cît în cadrul unui etnos şi poporul tinde să propună modele civilizaţionale şi este capabil să le producă. Aceste modele sunt forme şi fonduri inspirate din esenţa poporului şi valabile la nivel de civilizaţie ca o cale pe care poate să meargă întreaga civilizaţie. La nivel de percepere populară, poporul este o entitate formată din indivizi cu aceleaşi concepţii spirituale şi culturale şi cu aceleaşi aspiraţii şi gîndire; deci un grup (obşte) care urmăreşte nu interesul individual ci interesul obştesc.

II. Al doilea pas este stabilirea construicţiei acestei entităţi spiritual-culturale şi a forţelor sale motrice, adică forţele care pun în mişcare energiile creatoare ale poporului. Forţa motrice este SCOPUL (ROSTUL). Orice popor care îşi ştie scopul, îşi îndreaptă toate forţele spre îndeplinirea acestuia. După ce am aflat forţa motrice a poporului, trebuie cu orice preţ să îl distrugem şi să îl înlocuim cu altă forţă motrice, adică cu un alt scop. Construcţia unei entităţi este pe cît de simplă pe atît de complexă şi este echivalentă cu construcţia fiecărui membru al poporului în parte:

 

 • SISTEMUL SPIRITUAL;
 • SISTEMUL CULTURAL;
 • SISTEMUL SOCIAL;
 • SISTEMUL POLITIC;
 • SISTEMUL ECONOMIC;
 • SISTEMUL TEHNOLOGIC;
 • SISTEMUL ECO-DEMOGRAFIC.

Orice om, obşte, popor, civilizaţie sau altă entitate umană se supune analizei prin prisma acestei diviziuni pe sisteme, omul fiind în sine un SISTEM, precum şi obştea sau poporul în întregimea sa. Fiecare sistem derivă din sistemul care îl precede. De aici rezultă că Sistemul Spiritual este primul şi nu derivă din nimic ci este GENERATORUL ABSOLUT al oricărei activităţi umane, de la salutul zilnic pînă la concepţiile despre viaţă şi moarte. Pentru ca un popor să fie distrus, trebuie să îi fie impusă prin inducere, propagandă, dezinformare şi oricare alte căi disponibile, o gîndire în limitele unui sistem cît mai departe posibil de cel spiritual. În realitate e de ajuns să manipulezi poporul să gîndească la nivelul sistemului cultural şi atunci distrugerea sa este garantată, însă termenul de timp este greu de prezis;acesta poate fi şi de cîteva secole. În schimb, dacă poporul va gîndi la nivelul sistemului social atunci termenul se reduce drastic. De aici reiese două modalităţi de a distruge un popor:

a. Cu orice preţ de distrus sistemul său spiritual şi înlocuit cu altul;
b. Sau de indus un rost care să derive de la o dimensiune mai mică decît cel spiritual.

Cum spuneam în eseul anterior, dacă poporului român îi înlocuim sistemul spiritual cu un altul, din acest neam va rămâne doar numele şi o cultură alterată care oricum, neavînd sistemul din care ea derivă, va fi nimicită chiar de poporul care a creat-o. Ultima picătură de conştiinţă va dispărea o dată cu dispariţia culturii, efect care nu se va lăsa aşteptat. De fapt poporul român nu va mai fi român pierzîndu-şi fundamentul pe care axul său valoric a fost construit.

Acum să vedem cum putem practic să distrugem sistemul spiritual:

1.Vom analiza poporul din perspectiva unui organism unitar şi vom încerca infiltrarea unor idei străine acestui organism, ba chiar în opoziţie cu viziunea poporului. Astfel vom introduce copri străini care vor încerca să treacă de anticoprii sistemului în care există poporul dat, şi vom căuta verigele slabe ale poporului. De aceea pornim de la ideea că în orice societate există elemente instabile sau slabe. Obiectivul nostru este: Găsirea verigilor slabe şi efectuarea unui atac ideologic prin manipulare asupra verigilor date.
2. O dată transformate, aceste verigi vor fi deja la rîndul său celulele bolnave ale poporului care vor fi mult mai puternice decît corpii străini din două punte de vedere:

a. Acestea vor avea mai mare credibilitate în faţa poporului fiind din cadrul poporului;
b. Celulele bolnave sau celulele-cancer vor crede (dacă e posibil) sincer că aduc folos poporului emancipîndul de jugul vechilor forme. Nu se exclude că aceste celule cancer vor infesta şi vor mînca organismul ştiind ceea ce fac, astfel ele vor deveni celule-parazit detaşînduse de popor mai mult decît celulele-cancer.

Metodele prin care corpii străini acţionează pentru obţinerea acestor elemente nesănătoase sunt diverse. Sun Tzu, un ilustru general şi strateg chinez care a trăit după sursele tradiţionale în perioada „Primăvara şi Toamna” a Chinei (722-481 î.e.n.) şi autorul lucrării de strategie militară „Arta războiului” propunea un şir de metode prin care un popor putea fi învins îniante să se scoată arma din teacă. Aceste metode sunt concentrate în următoarele puncte1:

 

 • ”Discreditaţi tot ceea ce merge bine în ţara inamicului.”
 • “Implicaţi reprezentanţii claselor conducătoare ai ţării inamice în afaceri dubioase. Distrugeţi-le reputaţia şi, la momentul potrivit, supuneţi-i dispreţului propriilor concetăţeni.”
 • “Utilizaţi creaturile cele mai ticăloase şi mai abjecte.”
 • “Răspândiţi discordia şi conflictele între cetăţenii ţărilor ostile. Întărâtaţi-i pe tineri contra bătrânilor.
 • “Ridiculizaţi tradiţiile adversarilor. Discreditaţi-le luminătorii de conştiinţă.”
 • “Induceţi în eroare inamicul, spre a-l conduce la temporizare.”
 • “Perturbaţi, prin orice mijloace, intendenţa, aprovizionarea şi funcţionarea armatei inamicului.”
 • “Slăbiţi voinţa luptătorilor inamici prin cântece şi melodii senzuale.”
 • “Daţi inamicului fete şi băieţi tineri pentru a-i lua minţile, dar şi jad şi mătase pentru a-i zgândări ambiţiile.”
 • “Fiţi generoşi în promisiuni şi recompense pentru informaţii.”
 • “Infiltraţi-vă peste tot spionii. Bazaţi-vă pe trădătorii care se găsesc în rândurile inamice.”
 • “Făceţi-l pe adversar să creadă că mai există o posibilitate de a se salva. Apoi, LOVIŢI.”


Notă:

1. citiţi Blogul dat pentru a înţelege mai bine felul în care aceste metode sunt utilizate astăzi: Actualitatea lui Sun Tzu

Lupta sistemelor. Partea IV (I) şi (II)Reclame

2 responses to “Lupta sistemelor – partea III

 1. Pingback: Lupta sistemelor – partea II | Atitudine alternativă

 2. Pingback: Lupta sistemelor – partea I | Atitudine alternativă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s